Ons verhaal

Ons logo:

De wortels zijn nadrukkelijk aanwezig in dit logo. De site is geworteld in deze streek. De gebouwen staan op de vastgestelde erfgoedinventaris. Wortels zijn de basis voor letterlijke groei van alle groen op deze site: waardevolle bomen, fruitbomen, moestuin, grassen, bloemen… De wortels verwijzen ook naar figuurlijke groei: aarden, versterken van je basis via het volgen van cursussen om groeikansen die op je pad komen, te durven aangaan.

De groene kleur toont de intentie om de groene uitstraling van de hoeve te behouden en te versterken door een ecologische aanpak.

De jaarringen geven het ambachtelijk werken met hout, met recyclagemateriaal, de korte keten weer. Het authentieke karakter, de historie van de hoeve.

Met de stralen willen we de ruimte geven om te schitteren, te kunnen openbloeien. Deze zalige plek, mooi in zijn eenvoud, delen met anderen, een plek voor samenzijn, genieten.

De schoonheid van die perfecte imperfectie is vervat in de
Japanse filosofie ‘Wabi Sabi’.

Wist je dat?

 • De ‘welkomst’-linde al 200 jaar oud is en vroeger aan de steenweg stond die slingerde door het landschap? De oude populieren schatten we op 80 à 100 jaar.
 • We niet alle gras kort willen maaien? We laten grassen en bloemen groeien en bloeien, om zo meer leven aan te trekken op de hoeve.
 • De moestuin slingert tussen de bomen? Volgend jaar gaan we echt van start: interesse in een cursus ecologisch moestuinieren of samentuinen? Laat het ons weten…
 • De schuur een polyvalente ruimte wordt? Die is te huur voor allerlei activiteiten, cursussen, workshops, feest, bijeenkomst,… De woning kan later ook gehuurd worden voor een kleinere activiteit, of als slaapgelegenheid.
 • We natuurlijke materialen gebruikten in de schuur? Cellulose om het dak te isoleren en populieren planken als afwerking, hennepblokken tegen de muren van de schuur, bepleisterd met leem. Dit zorgt voor een gezond, aangenaam binnenklimaat, met een goeie akoestiek.
 • Het water voor de vloerverwarming verwarmd wordt met de warmtepomp? Daarvoor hebben we groene stroom van onze zonnepanelen.
 • We veel regenwater opvangen? Toiletbezoek vraagt heel wat water, en we willen hiervoor geen leidingswater gebruiken. Het zou kunnen dat het water er niet zo helder uit ziet, maar je weet nu hoe dat komt.
  En er is ook een ‘flush-free toilet’ naast het woonhuis. Voor de liefhebbers…
 • De citernes uiteindelijk overlopen in de WADI : WaterAfvoer Door Infiltratie. Soms staat die droog, na een regenbui veelal niet. Een verwittigd man is er twee waard 😉
 • We fietsen naar de hoeve willen stimuleren? De hoeve ligt langs een provincieweg met vrijliggend fietspad. Toch hebben we plaats voorzien voor een 40-tal auto’s. De parking is aangelegd met betongrasdallen: waterdoorlatend én groen.